Houtrot

Voor het saneren van houtrotproblemen maken wij gebruik van het in eigen beheer ontwikkelde rendements-reparatieplan. Met dit plan worden op een economische manier uw houten kozijnen, ramen en deuren weer in topconditie gebracht. Ons rendements-reparatieplan omvat een programma van diverse houtsaneringsmogelijkheden voorafgaand aan een schildersbeurt.

In het kort komt het erop neer dat bij geconstateerde houtrot die delen worden gerepareerd die ook daadwerkelijk rot zijn, en niet zoals tot op heden gebruikelijk een gehele onderdorpel, als deze maar op een hoek rot is of, nog kostbaarder, een heel kozijn of raam waarbij alleen enige delen rot zijn.

Ons systeem is erop gebaseerd dat gezonde gedeeltes (dit wordt met behulp van diverse metingen en proeven vastgesteld) behouden blijven en gereconditioneerd worden en dat alleen de ongezonde gedeeltes worden verwijderd.

Het rendements-reparatieplan

Het rendements-reparatieplan omvat de volgende werkzaamheden:

  1. Het weghalen van de ongezonde stukken wordt gedaan door middel van frezen.
  2. Vervolgens wordt het hout rond het uitgefreesde gedeelte met een houtstabilisator verduurzaamd.
  3. Hierna wordt naar gelang de inhoud van de reparatieplek het uitgefreesde gedeelte gevuld met een tweecomponenten houtreparatiemassa op basis van epoxy gevuld, en bij zeer omvangrijke reparaties wordt een passtuk van kunstmatig gedroogd hout in de reparatie verwerkt tot een homogeen geheel.
  4. Bij het overige, gezonde, kozijn- of raamdeel worden de verbindingen opengefreest met behulp van een stiftfrees.
  5. De open verbindingen worden vervolgens “gesealt” met een elastisch blijvende voegpasta
  6. Vervolgens worden alle scherpe kanten van het kozijn afgerond met een afrondfrees. Op scherpe kanten zal het verfsysteem altijd snel gebreken gaan vertonen omdat op een scherpe hoek geen verflaagdikte kan worden opgebouwd.
  7. Als laatste onderdeel worden de kitvoegen van de beglazing gecontroleerd. Indien deze onvoldoende zijn wordt de oude beglazingsvoeg verwijderd en wordt met behulp van polysulfidekit een nieuwe waterkerende voeg aangebracht. Dit wordt zowel aan zowel de binnen- als aan de buitenzijde van het kozijn of raam gedaan.
  8. Om het rendements-reparatieplan af te maken wordt het gehele oppervlak voorzien van een goed verfsysteem wat de basis legt voor een beheersbaar onderhoud in de toekomst.

Door gebruik te maken van ons rendements-reparatieplan kunt u een besparing krijgen die oploopt tot 80% t.o.v. traditionele vervanging.

 

content-lower-image5